Over mij

Ik ben Josita van de Kerk. De afgelopen 10 jaar heb ik mij ontwikkeld tot systemisch coach. In mijn loopbaan heb ik verschillende functies en taken gehad, waaronder leiderschaps- en coachrollen. Daardoor kan ik vanuit verschillende perspectieven naar mens, context en organisatie kijken. Ik ben opgeleid tot systemisch coach maar gebruik ook technieken uit de creatieve therapie en technieken om het lichaamsbewustzijn te vergroten. Mijn hart ligt bij het onderwijs en de kunst.

Ik word enthousiast als mensen zich willen ontwikkelen. Als zij durven te onderzoeken hoe het beter, meer in verbinding en met meer plezier kan. Als zij willen kijken naar waarom vrienden, collega’s, teams of familieleden doen wat ze doen.

Als er gedoe is, dan lopen werk en privévragen vaak door elkaar en worden op beide gebieden zichtbaar. Wat is er nodig om jou echt vanuit je kracht te laten werken en leven. Dat je niet leegloopt privé of op je werk, maar op een gezonde manier kunt gaan voor dat wat jij wilt en voor dat wat er van je gevraagd wordt. Leiderschap nemen en het vergroten van leiderschap bij anderen is een belangrijke component in mijn coaching. Daar ben ik op uit om dat met elkaar uit te zoeken. Uit ervaring weet ik, dat je in je eentje een heel eind kunt komen. Door samen de drempels te nemen wordt het leven een stuk lichter.

Josita is een zeer betrokken en scherpe professional in het verhelderen van vraagstukken op een diepere laag. Ze biedt een veilige en volhardende basis om samen te kijken naar wat gezien en gevoeld wil worden. J. Beelen

Als dat wat je tot nu toe hebt kunnen bedenken niet dat heeft gebracht wat je hoopte is het tijd om het anders te doen. Dit vraagt moed en daarbij kan ik je ondersteunen. Dat is het begin! Ik werk graag met mensen die de verdieping durven op te zoeken.

De sessie heeft een diepe en ook bevrijdende werking op mij gehad. Als of er iets van mijn schouders en gemoed is afgehaald en ik vrijer kan ademhalen. Ook als ik besluit niet direct voor iemand klaar te staan bijvoorbeeld. Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn handelswijze en de ruimte gegeven daar in nieuwe wegen te bewandelen. Geen strijd of spijt… een andere weg. H.D.

Is dit wat jij zoekt? Neem dan contact met mij op.

Coaching door Josita is alsof je opeens lucht krijgt: lucht, die het mij mogelijk maakte te zien dat ik mijn vragen altijd maar met mijn hoofd probeerde te beantwoorden in plaats vanuit en met mijn hart. Josita was in haar coaching aan mij als geen ander in staat om naast mij te staan, mij in alles dat ik meebracht, te accepteren, mij precies te volgen in wat ik zei en tegelijkertijd mij te helpen de overstap naar mijn hart en mijn gevoelens te kunnen gaan durven maken. Ze heeft de taal van mijn verhalen samen met mij, voor mij voelbaar gemaakt, waardoor het mij kon lukken vaste denkpatronen los te durven laten en er een nieuw perspectief kon ontstaan: het perspectief van me bevrijd te kunnen gaan voelen. A.J.B

The coaching sessions with Josita helped me make significant changes in my life, both short and long term. Her open, honest approach made me super comfortable so I could open up and really find solutions that would suit me. What I loved most is that Josita really saw me and what I needed in those moments (even on Zoom she was so in tune with me!) and tailored the sessions to that, nothing felt forced or difficult. Thank you! L.v.S.

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvend oriëntatie gesprek bel 06 30785620


of mail naar jvdkerk@hetbegin.eu